Betöltés...

Finanszírozással kapcsolatos útmutatás

Pénzügyi modellezés, kontroll


A jól felépített, szilárd és rugalmasan kezelhető pénzügyi modell a társaságok működésének kritikus eleme. A finanszírozási és a stratégiai döntések hatásainak méréséhez, valamint a jövőtervezéshez is esszenciális a hatékonyan funkcionáló pénzügyi modell. A pénzügyi modellek felülvizsgálata időnként elkerülhetetlen, hiszen nem csupán a szervezet saját döntése miatt, hanem hatósági előírás miatt is szükséges lehet.

Modellezési folyamat
1. feladat meghatározása és kidolgozása
2. tervezés
3. modellépítés
4. modell felülvizsgálat
5. kiértékelés
 
Üzleti tervezés, kontroll

Az üzleti terv megfogalmazza, hogy a társaság hova és milyen úton szeretne eljutni, magyarán a vállalkozás múltbeli tevékenységét és a hosszú távú stratégiáját összehangolva kijelöli a célterületeket és a kivitelezés lehetőségeit.
Üzleti terv készítésére az alábbiakhoz lehet szüksége: egyesülések, akvizíciók lebonyolításához, magántőke bevonásához, stratégiai döntések elhatározásához, projektfinanszírozáshoz, átszervezéshez, valamint árképzés és ajánlatértékeléshez.
Üzleti terv felülvizsgálata alkalmával az üzleti terv konzisztencia vizsgálatát, számszaki kontrollját, illetve a számviteli törvényekhez való igazodásának elemzését hajtjuk végre.

Az üzleti terv témakörei:
- a vállalat bemutatása
- a társaság ipari sajátosságai, piaci környezete
- működési terv
- marketing terv
- tőkésítés, strukturálás
- pénzügyi terv
- szervezeti struktúra

Projektfinanszírozás

A projektfinanszírozás nagyobb projektek hosszú távú hitelezésének pénzügyi tervezéssel igazolt módszere, ahol a hitelek nyújtása a projekt pénzáramlása szerint zajlik. A finanszírozást megelőzően részletesen kiértékelik a projekt struktúráját, a működési és a bevételi kockázatokat, valamint ezek megoszlását a hitelezők, a beruházók és a projekt többi résztvevői közt. Mindezt szerződésekben és más megállapodásokban rögzítik.

A projektfinanszírozás alapvető feltételei 

A projekt megvalósítására és/vagy működtetésére általában önálló gazdasági társaság alakul,
A projekt fizikailag, pénzügyileg és jogilag leválasztható az anyavállalattól,
A bevételek és költségek jól elkülöníthetők,
Általában nagy tőkekoncentrációt igénylő beruházások, műszaki szakértő bevonásával.
Hasonló projektek megvalósításában szerzett tapasztalat,
Saját erő bevonása a projekt jellegétől és a biztosítéki rendszertől függően.

Szakembereink a projektfinanszírozáshoz szükséges pénzügyi tanácsadási feladatokat látják el a finanszírozási stratégiák kidolgozásától kezdve a forráskeresésen át a finanszírozás követéséig és a projekt lezárásáig.


Finanszírozási stratégiák megalkotása

A finanszírozási stratégia megalkotása során figyelembe vesszük az ügyfél igényeit, a társaság helyzetét, valamint a jövőbeni terveket, így létrehozva egy személyre szabott szisztémát. Az optimális stratégia felismerése és kidolgozása főként az adott szervezet historikus adataitól, illetve a tervek megvalósítására szánt szabad kapacitásától függ.
A tervezett stratégiához szükséges források biztosítása érdekében finanszírozási közvetítés szolgáltatásunkat javasoljuk.

Finanszírozás közvetítés

Szakembereink nagy hozzáértéssel tevékenykednek finanszírozás közvetítés terén. Megbízóink számára segítséget nyújtunk a hitelkérelmi folyamatok végrehajtásával kapcsolatban. Tudatában vagyunk a finanszírozó bankok igényeinek és a kritériumoknak, így személyre szabott tanácsokkal szolgálhatunk az ügyfelek hiteligényével kapcsolatban. A kérelemhez szükséges dokumentumok és információk összegyűjtésében is segédkezünk, valamint a benyújtás után állandó egyeztetést folytatunk a hitelintézettel az ideális elbírálás céljából.