Betöltés...

BPC Hírek

Az egy hete felfüggesztett GINOP 1.2.1.-15 kódszámú feldolgozóipari kapacitásbővítési pályázatra összesen 139,2 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett, amely 858 darab pályázatból jött össze - tudta meg a Portfolio a nemzetgazdasági tárcától.

2015. szeptember 25.

 

Mai bejelentés szerint, nem felezik a bankadót jövőre, valamint duplájára emelik a tervezett tranzakciós illetéket.

2012. október 17.

 

Elkezdődtek a tárgyalások a jövő évi minimálbérről - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A munkaadói oldal megfontolandónak tartja, hogy legyen-e egyáltalán emelés, míg a szakszervezetek közül az MSZOSZ infláció körüli, a Munkástanácsok ennél nagyobb emelést javasol. A kormány 4,3 százalékra készített hatástanulmányokat.

2012. október 16.

 

Több fontos pénzügyi indikátor már hetek óta erősebb forintot is lehetővé tett volna annál, mint amit láttunk, azaz eleve furcsán viselkedett a magyar fizetőeszköz, ezen a héten pedig éppen akkor kezdett fokozatos erősödésbe, amikor a külpiaci környezet romlott, a kormányzati kommunikáció pedig továbbra is ellentmondásos jeleket küldött az EU/IMF-megállapodással kapcsolatban. A piac azonban a jelek szerint egyre inkább bizakodik a megállapodás viszonylag gyors létrejöttében, ami a héten bő egyéves csúcsra ugrasztotta az OTP Bank árfolyamát és kétéves mélypontra süllyesztette a 10 éves forintalapú kötvényhozamunkat.

2012. október 14.

 

Bár a negyedik negyedévet lendületesen kezdték a nemzetközi részvénypiacok, azaz javult a kockázati étvágy, és az euró is határozottan erősödött a dollárral szemben, ez a környezet sem volt elég arra, hogy a forint erősödni tudjon az euróval szemben.

2012. október 1.

 

Újabb kamatvágás - Augusztus után megint kamatot csökkentett a monetáris tanács, az újabb 25 bázispontos lazítással 6,5 százalékra mérséklődött az irányadó ráta. A piac előzetesen megosztott volt azt illetően, hogy a friss inflációs jelentés (vélhetően megemelt) prognózisai mennyire teszik óvatossá a kamatcsökkentést egy hónapja megindító külső tagokat.

2012. szeptember 25. 

 

Hirtelen gyengült a forint - Minden szempontból kissé túláradt az optimizmus a forintpiacon a keddi MNB kamatdöntés előtti napokban és ez volt a fő oka annak, hogy a forint csütörtökig mintegy 3%-kal esett a mindössze 0,25%-os kamatcsökkentésre.

2012. augusztus 31.

 

Komolyan megérzi a gazdasági recesszió következményeit a hazai pénzügyi szektor. 31,6 milliárd forintos veszteséget szenvedtek el ugyanis 2012 második negyedévében a hazai részvénytársasági hitelintézetek - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének mai közzétett statisztikáiból. A magyar bankok idei első féléve így közel nullszaldóval zárult. A biztosítók a második negyedévben mindössze 5,0 milliárd forint nyereséget tudtak elkönyvelni, ami kevesebb, mint fele az első negyedéves profitnak.

2012. augusztus 23.

 

A második negyedéves GDP-adatok sajnos megerősítették, hogy továbbra is recesszióban van a magyar gazdaság, az összes fő szektorban visszaesett a teljesítmény, és csak az export kompenzálhatja a visszaesést.

2012. augusztus 14.

 

A legvagyonosabb amerikai ügyfeleinek egy huszonöt ajánlott részvényből álló listát állított össze a UBS vagyonkezelési részlegének vezető stratégája. Úgy tűnik a csapat szereti a ciklikus papírokat, melyek igeny érzékenyen reagálnak a gazdasági teljesítmény változására. Az ismertebb részvények közül a listán foglal helyet a Home Depot, a Coca Cola, a Colgate-Palmolive, a Barrick Gold, a Citigroup, a Google és az Intel is.

2012. augusztus 5.